Vad är les Petites landes?

Denna fantastiska plats upptäcktes o köptes av min svenska morfar och min norska mormor 1949, vilka möttes i Paris i slutet av 30-talet och bildade familj. De var formgivare och konstnärer båda två och reste nästan aldrig hem till Skandinavien. Les Petites landes har en stor parklikanande trädgård med köksträdgård och ligger på en platå 4 mil söder om Angers. Husets äldsta del, det nuvarande köket, kom till under 1600-talet. Resten har byggts på under seklens gång. Allt möblemang är köpt på loppmarknader under åren. Det är så fint!

 

Resa
Du tar dig till Angers(tåg från Paris, 1h20 ca) på egen hand och på egen bekostnad. Din logi ordnas på vår gård les Petites landes, där boendet är enkelt och trevligt i detta konstnärslantställe, som varit i familjens ägo i tre generationer. Vi kan naturligtvis också hjälpa till med andra boendeförslag om så önskas, la Ferme Auberge Montrivet(lantligt vandrarhem) finns alldeles i närheten.            

Vem är jag?

Verksamheten drivs av mig, Sissel Wibom, utbildad vid Konsthögskolan i Stockholm och Paris och med lång erfarenhet av undervisning. Aktiv konstnär sedan 20 år tillbaka och en rad utställningar bakom mig. Se CV på hemsidan. 

Min personliga syn på konstnärskapet får Du på köpet!
Se min CV på:
www.sisselwibom.com

och titta påFacebook

https://www.facebook.com/sisselwibomart

Egen hand                

Vi ger Dig tips på upptäcktsfärder bland traktens många sevärdheter längs med floden, i byn eller i staden. Det finns hur mycket som helst att se: Slotten, den medeltida borgen i Angers, traditionella marknader, folkliga fester och naturligtvis vinprovningar av alla de slag….

Att göra

Det finns massor: rida, paddla kanot, cykla, gå på marknader, måla, läsa böcker, gå på loppis, se på slott, museer.

Nedan finns några sidor, man kan välja engelska på dessa också. Jag kan komma med tips också.


http://m.cycling-loire.com

http://m.angersloiretourisme.com/en


Resplan       Kontakt       Galleri

https://www.facebook.com/lespetiteslandeshttps://www.facebook.com/lespetiteslandeshttp://www.loisirs.fr/Les-Petites-Landes-Moze-sur-Louet.htmlshapeimage_1_link_0

Ferme-Auberge  et chambres d'hôtes

M. & Mme Pignard  

MONTRIVET 49190 DENÉE

Tél. 02 41 45 32 02

mèl : norbert.perray@wanadoo.fr

sur le web : www.auberge-montrivet.fr